Ce să scrieți în primul mesaj pe site-urile de întâlniri ocazionale online

Sep 21, 2018

Așadar, ați găsit pe cineva al cărui profil vi se pare interesant - excelent! 

Dar ce ar trebui să scrieți dvs. în primul mesaj pe site-ul de întâlniri online, către acea persoană, pentru a vă maximiza șansele la un răspuns? 

Mulți oameni fac greșit acest prim pas, care este esențial. 

Din fericire, am pregătit un ghid cu sfaturi privind ce ar trebui să scrieți ca să impresionați cu adevărat pe cineva și, să sperăm, pentru a convinge persoana respectivă să se întâlnească cu dvs. - așa că, citiți mai departe!

Scrieți corect

Ortografia și gramatica slabă, limbajul de cartier și cel specific pe internet ies din orice discuție dacă doriți să aveți cea mai mare șansă de a primi un răspuns la mesaj. 

Folosiți un software de verificare a scrierii, dar și citiți efectiv ce ați scris înainte de a trimite! 

Excepțiile de la această regulă sunt expresii ca lol! sau haha!, întrucât acestea arată că sunteți o persoană relaxată și plăcută. Utilizarea lor chiar vă creșteșansele de a primi un răspuns!

Tonul

Păstrați un ton relaxat și plăcut - scrieți ca și cum ați vorbi față în față cu persoana respectivă. Încercați să vă folosiți și simțul umorului, dar tonul general trebuie să fie unul relaxat și politicos.

Lăsați spațiu de răspuns

Adresați o întrebare, ca parte a mesajului dvs., sau faceți o glumă la care cealaltă persoană să poată răspunde. 

Orice ați alege să faceți, dacă site-ul are o opțiune de „ciupit” sau „făcut cu ochiul”, nu o folosiți ca prim mesaj!

Arătați-vă interesul pentru cealaltă persoană

Prin asta, nu înțelegem interesul pentru o întâlnire, asta este deja știută! Arătați-i persoanei că i-ați parcurs profilul, întrebând despre ceva ce a scris - preferabil, un subiect ce reprezintă un punct de interes comun. 

Aceasta dovedește persoanei că, potențial, sunteți compatibili, și lansează o invitație de a conversa despre ceva ce o interesează și îi face plăcere. Dacă a menționat că-i place Parisul, întrebați ce anume îi place cel mai mult.

Atenție la complimente

Este tentant să comentați pe marginea fotografiei unei persoane, dar, de obicei, veți fi ignorat dacă veți face acest lucru. 

Dacă doriți să-i faceți un compliment, faceți-l cu privire la ceva ce au ales, cum ar fi o tunsoare funky sau pantofi frumoși. 

Aprecierea față de alegerile unei persoane are efecte mult mai bune decât un compliment la adresa înfățișării sale, asupra căreia nu are niciun control. 

Nu menționați nicio parte a corpului, nici măcar ochii. Nu folosiți nici adjective ca „fierbinte”, „superb” sau „sexy” - sunt mult prea familiare și par mai mult replici de agățat decât un prim mesaj amical și relaxat.

Alegeți o formulă de salut potrivită

Iată explicația: „salut”, „bună” sau „hei” vă scad șansele de a primi un răspuns. În loc, folosiți formule de salut informale ca „ce mai faci”, cum merge” sau „ce faci”. Acestea stabilesc un ton relaxat, dar sunt și amicale.

Și, nu în ultimul rând…

Nu renunțați! Dacă o persoană nu răspunde, nu o luați personal. Există o mulțime de alte persoane disponibile, așa că, mai faceți un pas și continuați să trimiteți mesaje!